Kad ću da
postanem slavan?

Video-produkcija je naša velika ljubav i kreativni ventil, sve pod izgovorom da „krekujemo“ Youtube SEO. To, i želimo taj “Youtube fame”.
SHOWREEL

Videoprodukcijski tim smo osnovali 2019. godine sa idejom da se proslavimo na Youtube-u. Kako imamo sajt vezan za finansije, odlučili smo da bi najbolji “upad” na Youtube scenu bio u vidu explainer videa koji ovu večno nezanimljivu, ali bitnu, temu čine zabavnom i pitkom. Tako je nastao naš Jutjub Skvad. I posle milionskih pregleda, i dalje nismo poznati, ali ako je mogao Đogani, možemo i mi! Biće! A sada, jedna topla ljudska priča o showreel-u koji možete pogledati dole.

Jednog dana, došli smo na fantastičnu ideju da bismo mogli da radimo animaciju za klijente. Jedan sastanak sa klijentom je bio sasvim dovoljan da shvatimo da nema šanse da se bakćemo sa ljudima. Najlepše je raditi za sebe. Zar ne, moja Slavice?

U isto vreme, želimo da pokažemo svijetu šta sve naš sitni, ali dinamitni, produkcijski tim može da uradi. Tako da, pogledajte naš showreel i uživajte. Kad smo ga već pravili, da se ne baci!

STILOVI

Svašta naši animatori znaju!

Znate one ljude po firmama kada ih pitate da li nešto mogu da odrade i oni kažu “Ma da, da, nikakav problem”. Naši animatori su ti ljudi, i kao, zapravo sve znaju? Konstantno se igraju sa stilovima i tehnikama, zbog čega neprestano uživamo u njihovoj kreativnosti i umeću.

LINE ART
LINE ART
2D ANIMACIJA
2D ANIMACIJA
FLAT ANIMACIJA
FLAT ANIMACIJA
3D ANIMACIJA
3D ANIMACIJA
TUTORIJALI & RECENZIJE
TUTORIJALI & RECENZIJE
REKLAME & VIDEO KAMPANJE
REKLAME & VIDEO KAMPANJE
PROCES

Pa šta rade animatori,
crtkaju tu nešto malo?

Kao konzumenti, navikli smo da dobijemo gotov proizvod. Često nismo svesni procesa i truda koji leži iza jednog animiranog videa. Zato se još češće dešava da studio za animaciju dođe kod klijenta, pokaže mu šta sve može, i zauzvrat dobije “Ma lagano vi to možete za 10 dana da uradite”.

Posle prvog takvog iskustva, odlučili smo da je možda ipak najbolje svoje klipove da zadržimo za sebe. Ali nas to ne sprečava da edukujemo ljude o procesu animacije. Animatori ne crtkaju samo. Video se ne sastavi magično sam. Ne može ceo video samo jedna osoba da radi. Sem ako nije jednorog, ili ako ne želite video 'a la Edita ft. Cvija'.

Pisanje skripte
Pisanje skripte
Istražujemo teme koje se često pretražuju i pišemo informativne, zabavne i sveobuhvatne video-skripte, sve uz naraciju našeg token Australijanca.
Pravljenje storyboarda
Pravljenje storyboarda
Storyboard je vizualizacija skripte i scenografija, tako da je ovaj deo procesa najzabavniji i najkreativniji.
Ilustracija
Ilustracija
Naš ilustrator je čovek koji je prešao igricu života, sa 20 godina iskustva u animaciji i ilustraciji. Čovek bre sve karaktere osmisli i nacrta, i uvek su dobri!
Animacija karaktera
Animacija karaktera
Uporedo sa ilustracijom ide i animacija karaktera, elemenata i scena. Ovo mi zovemo “davanje duše” karakterima.
Režija i montaža
Režija i montaža
Tranzicije, efekti, tipografija. Jednostavno rečeno - režija svake scene. Tu uleće naš glavni režiser i montažer, i njegovo ludilo.
Dizajn zvuka
Dizajn zvuka
Poslednji korak je dizajn zvuka - od obrade umilnog glasa Nicka Srbina-Australijanca, sve do SFX-a i muzikice koju čujete u pozadini.
PONOS

Ljubi ga majka!

TrinityRank footer logo